Brandwerendheid vlakke deuren

Wij beschikken over certificaten voor verschillende brandvertragingsklassen. Dit houdt in dat bepaalde Weekamp deuren vuur een tijd buiten kan houden. Op deze manier is de kans op overleving bij een brand een stuk groter.

Klassen brandwerendheid

Deze klassen zijn bij ons onder te verdelen in Weekamp Fire Proof 60 en Weekamp Fire Proof 30. Het getal 60 staat voor 60 minuten en 30 voor minuten brandwerendheid. Standaard worden de deuren met voorlakbehandeling geleverd. De deuren zijn voorzien van stabilisator met warmteabsorberend materiaal. Ze zijn bekleed met een brandvertragende laag, dekplaten van okoumé triplex en randhout van hardhout.

 

Weekamp Fire Proof 60

De Weekamp Fire Proof 60 is getest met een glassponning van 17 mm, wordt geleverd in een deurdikte van 54 mm en met een dekplaat van Tricoya (glad oppervlak) of Okoumé (met houtnerf). Deze deur is leverbaar met een grote glasopening. Ook zijn extra’s zoals een briefsleuf en spionoog mogelijk.

Weekamp Fire Proof 30

Fire Proof 30 deuren zijn leverbaar in diktemaat 54 millimeter. De Fire Proof 60 is ook leverbaar in een deurdikte van 54 millimeter. De Fire Proof deuren van 54 millimeter kunnen worden voorzien van een groef. Standaard wordt een dubbele bovenregel toegepast t.b.v. een deurdranger.

 

Herkenbaarheid

Aan de scharnierzijde van de deuren zijn gekleurde kenmerken aangebracht om de verschillende brandwerendheidsklassen aan te geven. Dit ter identificatie van de brandwerende deuren.

Stapeldorpeldeuren

Naast brandwerende vlakke deuren heeft Weekamp ook stapeldorpeldeuren in een 30 minuten brandwerende uitvoering. Deze uitvoering is getest door Efectis Nederland. Het identificatiekenmerk wordt ook bij deze deuren aangebracht.